dinsdag 27 januari 2009

# 17 Speeltijd in web 2.0

Op zoek naar een leuk, gek, grappig, interessant web 2.0 ding om even uit te proberen... Hemeltjelief wat een énorme keuze! Wel goed dat enthousiastelingen al die mogelijkheden ordenen op sites. Go2Web2.0 en de awards en de onoverzichtelijke web 2.0 directory en het Nederlandse overzicht bijvoorbeeld. Er was iets met door het bos de bomen niet meer kunnen zien... Heb de lijsten doorgeploegd en gekeken wat me nu aantrok.... nog lastig zat!

zoho
Belandde al doorklikkend op de zoho site omdat daar iets stond over het organiseren van to-do-lijstjes, geeltjes en belangrijke data. Aangezien ik dol ben op lijstjes en structuur aanbrengen in mijn eigen chaos leek me dat een geschikte web 2.0 site! Lid worden was gratis (vond ook de in mijn ogen handig lijkende backpack maar die was behoorlijk prijzig!) en kon via je google id. Handig. Waardoor ik me eigenlijk direct afvroeg of zoiets ook niet via Google te regelen was. Even uitgesnorkeld en tja, ook daar zijn enkele mogelijkheden. Bijvoorbeeld een to-do-lijstje toevoegen aan iGoogle. Overigens is er ook een afdeling taken in Outlook. Hmmm, blijf geloof ik nog maar even bij die én de gele plakkers in m'n agenda.
Toevoegen van allerlei zaken op de zoho site was overigens wel handig, met een mooie aanklik kalender en de mogelijkheid het programma je dagelijks of vlak voor de gebeurtenis of actie te waarschuwen. Moet je alleen natuurlijk wél je zoho account aanzetten (net als je mail, netvibes, iGoogle etcetera).

Gyminee
Nog een grappige gevonden, Gyminee. Geïnspireerd door weer een dapper bezoek aan de sportschool, lesje Body Pump gedaan, morgen spierpijn, overmorgen sterk! Op deze site kun je van alles invoeren over je lijf, je sport- en eetgedrag en in grafieken bijhouden in hoeverre je je doelen (die je eerst zelf invoert) bereikt. Grappig! Grote vraag of je alles braaf gaat bijhouden en het werkelijk leidt tot het gewenste resultaat. Voor je het weet zit je meer achter je pc dan in die sportschool! ;-)

1 opmerking:

Unknown zei

Zoho was één van de eerste online officepakketten, samen met Writeley en Googledocs. Googledocs heeft een heel groot marktaandeel en omdaar tegen te concurreren heeft Zoho gekozen voor een zeer uitgebreid aanbod. Interessant, was er een tijd niet geweest en ben verbaasd over de mogelijkheden.

Sociaal gymen, je moet er maar opkomen. Misschien is het de compensatie voor het samen sporten en het elkaar motiveren. Schouderklopje 2.0...